O NAS

Dobrodošli na naši spletni strani. Vključeni smo v selektivno vzrejo Airedalskih terierjev pod okriljem Kinološke zveze  Slovenije (KZS) in Mednarodne kinološke zveze (FCI), v skladu z njunima pasemskima standardoma.

Vse življenje smo obkroženi z živalmi, še posebej s psmi, in največja prelomnica je bila leta 2001. V hišo je prispel prvi naš predstavnik pasme airedalski terier, Eros (Eros Ramazzotti Red Nokomis). Že od prvih skupnih trenutkov smo postali zasvojeni z omenjeno pasmo, še posebej z njenim čudovitim karakterjem.

Vsi naši airedalci zelo uspešno sodelujejo na razstavah in prav tako v poslušnosti, vendar naša glavna prioriteta ostaja uživanje v prostem času s planinarjenjem, potovanji in skupnimi sprehodi, kar samo potrjuje njihovo vsestranskost za delavnost, poslušnost, šport ali zgolj le za aktivno skupno preživljanje  prostega časa ter posledično lenarjenje v hišnem okolju. Po končanih planiranih razstavnih aktivnostih smo se z Wendy odločili za prvo selektivno vzrejo in ob tem izbrali ime psarne, DANTE DEO’S (sl. BOŽJE DARILO).

Naš cilj vzreje temelji na zdravih psih s stabilnim karakterjem, socializiranih do ljudi in živali ter vzporedni ustreznosti pasemskemu standardu za razstave in delovne sposobnosti primerni za širok krog novih, aktivnih lastnikov. Posledično svojim psom hkrati zagotavljamo primerno naravno zdravo prehrano in zadnjih 6 let prehranjujemo izključno le po metodi (B.A.R.F.), ki sestoji iz svežega mesa, drobovine, zelenjave ter sadja.

Veseli nas, da lahko v spomin povežemo vse bodoče generacije z nepozabnim Eros-om, Wendy in njenimi prespektivnimi potomci. Hkrati si želimo, da našim novim lastnikom zdravi mladički ustvarijo tudi v njihovem novem okolju podobno vzdušje in vas vse napolnijo z veseljem, zadovoljstvom ter pozitivno energijo.